Publicaties 2015-2017

Nes Ammim Magazine
Magazine over de dialoogactiviteiten en het gemeenschapsleven in Nes Ammim. Verschijnt 4 maal per jaar, is 20 pagina’s dik en wordt toegezonden aan vaste donateurs (bij minimum jaardonatie van € 25,-). Donateur worden?

Handreikingen Israëlzondag 2016-2017
Sinds 1949 heeft de Israëlzondag op de eerste zondag in oktober een plek in het kerkelijk jaar gekregen. Ieder jaar wordt een handreiking gemaakt.
U kunt hier de handreiing van 2016 en 2017 downloaden

Publicaties 2000-2015

Nes Ammim Magazine
Magazine over de dialoogactiviteiten en het gemeenschapsleven in Nes Ammim. Verschijnt 4 maal per jaar, is 20 pagina’s dik en wordt toegezonden aan vaste donateurs (bij minimum jaardonatie van € 25,-). Donateur worden?

Statement
In de Israëlische krant Ha’Aretz zijn op 24 april 2015 twee artikelen verschenen waarin Nes Ammim wordt bekritiseerd. Nes Ammim vindt deze kritiek niet terecht en heeft hierop gereageerd. De reactie van Nes Ammim vindt u hier.

Handreiking Israëlzondag 2014, met verhalen van vrienden van Nes Ammim
Sinds 1949 heeft de Israëlzondag op de eerste zondag in oktober een plek in het kerkelijk jaar gekregen. Ieder jaar wordt een handreiking gemaakt. In 2014 hebben Pieter Dronkers, manager van het Centre of Learning and Dialogue in Nes Ammim en enkele mensen uit het netwerk van Nes Ammim, zowel Joden als Palestijnen, hieraan meegewerkt. De handreiking is hier te downloaden. 

Jaarverslagen van het Centre of Learning and Dialogue
Het Centre of Learning and Dialogue, een belangrijk ondereel van Nes Ammim, geeft elk jaar een jaarverslag uit. Hier kunt u de verslagen van de afgelopen jaren downloaden. 
Jaarverslag CLD 2013
Jaarverslag CLD 2012

Nes Ammim Special 
Ter ere van het 50-jarig bestaan van Nes Ammim is er een Special uitgekomen: een glossy-versie van het Magazine, met artikelen over de geschiedenis, het heden en de toekomst van Nes Ammim. De Special is hier te downloaden

Lezingen tijdens jubileumviering
Tijdens de viering van het 50-jarig jubileum van Nes Ammim in Nederland zijn er diverse, inspirerende lezingen gehouden. Twee hiervan kunt u downloaden. Ze zijn afkomstig van een Joodse en een Arabische vrouw die regelmatig samenwerken met Nes Ammim.
Lezing Noha Khatib  

Lezing Ayelet Roth 

Van Rozenkassen tot Dialoog. 50 jaar Nes Ammim Foto web publicaties
Michael Elias en Simon Schoon (reds.) 
Nes Ammim bestond in 2013 een halve eeuw. Tijd voor een terugblik, een bestandsopname en een vooruitblik. Tien auteurs, Israëlisch (zowel Joods als Arabisch), Nederlands en Duits, geven hun visie op dit bijzondere project. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Job Cohen en Ahmed Aboutaleb tijdens de viering van het 50-jarig jubileum van Nes Ammim in Nederland. 
Uitgave: Theologische Ui
tgeverij Narratio, 2013 ISBN: 9789052631882. Bestellen via deze link.

Nieuw profiel van Nes Ammim, aanvaard 8 november 2010
Vernieuwing en verbreding van het profiel van Nes Ammim. Download: Profiel Nes Ammim (Nederlands), Profile Nes Ammim (Engels)  

Verkenningen naar de toekomst. Onderweg in de ontmoeting tussen joden en christenen - Diverse auteurs
Bundel met bijdragen over de toekomst van de joods-christelijke dialoog en de betekenis van Nes Ammim daarin. Met bijdragen van drs. E.D.J. de Jongh, dr. G.J. van Klinken, prof. Dr. A. Van der Heide, rabbijn drs. Edw. Van Voolen, drs. R.M. Naftaniël, drs. G.J. Schüssler, drs. D.J. van der Sluis, drs. A. Binnendijk en H. Feenstra. Verschenen ter gelegenheid van het eredoctoraat dat de Theologische Universiteit in Kampen in december 2004 verleende aan mevrouw Hanna-Louk van Stegeren-Keizer. Uitgave: Nes Ammim, 2005, 48 pagina's, prijs € 4,- plus verzendkosten. Te bestellen bij Nes Ammim.

Nes Ammim, bestaat dat nog?
Toespraak van Karla Bosman over de huidige betekenis en inspiratie van Nes Ammim, uitgesproken tijdens de Nes Ammim dag, georganiseerd door de stichting Nes Ammim Nederland en de Nederlandse Vereniging Nes Ammim in april 2004.
Download: 'Nes Ammim, bestaat dat nog?'

Publicaties 1960-2000

Nes Ammim. Een internationaal christelijk dorp in Israël - Bert Schüssler
Het 'geschiedenisboek' van Nes Ammim over het ontstaan en de ontwikkeling van het dorp en inspirerende verhalen uit de praktijk van de joods-christelijke ontmoeting. 
Uitgave Shaker, 1998, 116 pagina's. Te bestellen bij Nes Ammim.

Een kerk op zoek naar Israël - H.L. van Stegeren-Keizer e.a.
Uitgave Kok, 1995 (ISBN 90 242 2340 7)

Betekenis en opdracht van Nes Ammim
Uitgangspunten en praktijk van een christelijk dorp in een joodse omgeving (1982).
Download: Zin en zaak Nes Ammim

Basisverklaring van kerkelijke gemeente Nes Ammim
Uitgangspunten en afspraken voor het kerkelijk leven op Nes Ammim (1981).
Download: Basisverklaring

Nes Ammim - Simon Schoon
Een christelijk experiment in Israël. Zomer & Keuning, 1976 (ISBN 90 210 5066 8)

Motivering, geschiedenis en organisatie
van Nes Ammim door dr. J. J. Pilon (1970)
Download: Article Pilon 1970

De gemeente en haar diaconaat - ds. D.J. Karres
Uitgave Boekencentrum, 1969.

Memorandum aan de Israëlische regering betreffende een investeringsproject in Israël
Dé grondslag voor de stichting van Nes Ammim en nog altijd actueel (1960).
Download: Memorandum

Terug naar de homepage