Actueel

Extra Nieuwsbrief ivm het coronavirus

 

Dialooggroep Kids4Peace in Nes Ammim
Medewerkers gezocht!
 

Benieuwd naar het leven in een oecumenische woon-werkgemeenschap? We zoeken mensen voor diverse sleutelposities en algemene medewerkers! Check onze vacaturepagina voor de openstaande functies en wonen-werken voor de arbeidsomstandigheden. Via de link https://www.nesammim-werving.nl/  kun je direct reageren op de vacatures'.

Voor 2018 hadden wij een speciaal aanbod voor oud- vrijwilligers en senioren! Lees meer....

Laat je kerkgemeenschap, vrienden en familie kennismaken met ons en vraag bij post@nesammim.nl een stapeltje Nes Ammim folders aan om uit de delen.

Nes Ammim, een dorp met een visie

Wat? 

Nes Ammim is een internationale werk- en leefgemeenschap in Israël. De naam is Hebreeuws voor ‘banier van de volkeren’. De gemeenschap is in 1963 opgericht door (onder andere) een Nederlandse en een Zwitserse christen en een Israëlische jood. Het uitgangspunt was de dialoog en het vertrouwen tussen joden en christenen vergroten. Deze dialoog is de afgelopen jaren o.l.v. het Centre of Learning and Dialogue uitgebreid. Er vinden gesprekken plaats tussen inwoners van Israël met eenuiteenlopende etnische en religieuze achtergrond. Ook is er een nieuwe wijk in aanbouw waar we proberen een divers, Israëlisch publiek te laten samenleven. Nes Ammim is een solidariteitsprincipe on the spot. Kijk voor meer informatie bij profiel.

Nes Ammim is bovenaan deze kaart te vinden.
Waar? Wie?

Nes Ammim wordt gerund door vrijwilligers uit Europa en medewerkers uit Israël. Sinds de oprichting hebben duizenden jongeren, gezinnen en senioren uit Nederland, Duitsland, Zwitserland en andere landen in het dorp gewoond en gewerkt. De voertaal in het dorp is Engels. Nes Ammim is altijd op zoek naar mensen die een uitdaging aandurven. Kijk op onze vacaturepagina voor meer informatie.
Nes Ammim Israël wordt ondersteund door Stichting Nes Ammim Nederland en de Duitse Nes Ammim stichting. Deze stichtingen geven advies, werven vrijwilligers en ondersteunen Nes Ammim Israël financieel. Kijk voor meer informatie bij ondersteunen.

Nes Ammim ligt in het noorden van Israël, aan de kust, tussen Haifa en Naharia in. Het adres is M.P. Western Galilee 2280100 en het telefoonnummer in Israël 00972 (0) 4 9950000.

Op de hoogte blijven?

Hieronder staan de meeste recente nieuwsbrief en magazine:

U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief via deze link.
Het Nes Ammim Magazine verschijnt 4 maal per jaar. Het wordt toegezonden aan vaste donateurs (bij minimum jaardonatie van 
€ 25,-). Donateur worden? 

Kijk ook eens in het archief voor eerdere nieuwsbrieven en magazines.

Uitgave van het boek:
Nes Ammim Village, A fifty-year history (1963-2013) by Machteld de Goederen (ed.)

Toelichting:
Het boek bestaat uit 2 delen, waarvan het 1e deel de geschiedenis van Nes Ammim beslaat en het 2e deel een beeld geeft van Nes Ammim door de jaren heen.
Ivm het internationale karakter van Nes Ammim is de taal van het boek Engels,

Inmiddels is er contact met een uitgeverij, waardoor het mogelijk is om het boek begin augustus uit  te kunnen brengen. Ivm de oplage vragen wij u om uw bestelling zsm door te geven per email aan post@nesammim.nl

Dus mocht u mensen of oud-Nes Ammimers kennen, waarvan u denkt dat zij ook intresse hebben in het boek, geef dit bericht dan aan hen door.

De kosten voor het boek zijn ca. € 25 zijn (excl. portokosten).

  

Laatste update website: 2 februari 2020

 

Terug naar de homepage