Nes Ammim bestaat 60 jaar!

15 april 1963. Op die datum vestigden zich de allereerste bewoners, een Zwitsers gezin en een Nederlandse vrijwilliger, in Nes Ammim. Dat betekent dat in 2023 Nes Ammim 60 jaar zal bestaan. En dat moet uiteraard gevierd worden!

Jubileumviering op 22 april 2023
Wij nodigen u allen uit voor het 60-jarig jubileumfeest van Nes Ammim op zaterdagmiddag 22 april in de Geertekerk te Utrecht. Het belooft een enerverende dag te worden, waarbij we elkaar kunnen ontmoeten, herinneringen ophalen en we laten ons bijpraten over Nes Ammim. Naast interessante sprekers in het plenaire deel, kunt u meedoen met verschillende workshops. We gaan discussiëren, luisteren, proeven! De voertaal van het plenaire gedeelte zal in het Nederlands zijn, maar iedereen is uiteraard welkom. [The Nes Ammim anniversary will be in Dutch, but everyone is most welcome to join.] 

U kunt voor 1 april aanmelden via onderstaand formulier. Geef bij de aanmelding door bij welke workshops u aanwezig wilt zijn. Komt u met meerdere mensen? Dan dient iedereen een eigen inschrijving te doen. 

Programma

13:15 – 14:00 Inloop met koffie en thee 

14:00 – 14:50 Plenair gedeelte – grote kerkzaal 

Het plenaire gedeelte zal starten met een welkomstwoord door Jolande Uringa, voorzitter van het Nederlandse bestuur Nes Ammim, gevolgd door een liturgische opening van Karin van den Broeke, programmaleider Kerk in Actie (PKN). Hierna volgt een panelgesprek geleid door Pieter Dronkers, tussen Maaike Hoffer, huidig dialoog-coördinator in Nes Ammim, en Chantal Suissa, Joodse dialoogwerker in Nederland. Vervolgens krijgen we een indruk van Nes Ammim zoals het er nu uitziet waarbij we aansluitend worden bijgepraat over de situatie van Nes Ammim door Internationaal bestuurslid Piet van Keulen.

15:00 – 15:45 Eerste ronde themaworkshops 

  1. (DEZE WORKSHOP IS VOLGEBOEKT) Dialoog in Nes Ammim – Maaike Hoffer & Karin van den Broeke 
  2. Dialoog in Nederland – Chantal Suissa
  3. Zet Nes Ammim op de kaart! – Marco Boers, directeur IDD
  4. Kansen en uitdagingen Nes Ammim – Piet van Keulen en Okke Huising

15:45 – 16:00 Korte pauze 

16:00 – 16:45 Tweede ronde themaworkshops 

  1. Dialoog in Nes Ammim – Maaike Hoffer & Karin van den Broeke 
  2. Dialoog in Nederland – Chantal Suissa
  3. Zet Nes Ammim op de kaart! – Marco Boers, directeur IDD
  4. (DEZE WORKSHOP IS VOLGEBOEKT) Kansen en uitdagingen Nes Ammim – Piet van Keulen en Okke Huising

16:45 – 17:00 Afsluiting programma 

17:00 – 18:00 Afsluitende borrel met hapjes 

Wat kost het? 

Deelname kost €7,50 per persoon. Kinderen (t/m 12 jaar) gratis toegang. Na aanmelden ontvangt u per email een bevestiging, met QR-code voor de betaling. De aanmelding is definitief als de betaling is voltooid. 

Locatie 

Geertekerk, Geertekerkhof 23, 2511 XC Utrecht.  

De Geertekerk is gevestigd in het historische stadscentrum van Utrecht. Er is kiss&ride mogelijk, maar geen parkeergelegenheid direct bij de locatie. Voor deze locatie adviseren wij reizen met het openbaar vervoer.  

Over de workshops

1. Dialoogwerk in Nes Ammim, workshop van Maaike Hoffer en Karin van den Broeke  

Maaike Hoffer is coördinator van het dialoogprogramma van Nes Ammim en coördinator van stichting COME dat jaarlijks ontmoetingsseminars organiseert voor Joden en Palestijnen. Tijden de workshop vertelt Maaike over de dialoogactiviteiten, de partners met wie ze samenwerkt en de uitdagingen rondom het ontmoetingsprogramma in Nes Ammim. Karin van den Broeke is verantwoordelijk voor de ondersteuning van programma’s van Kerk in Actie, onder andere die in Nes Ammim. Ze is er meerdere keren geweest, ook in haar tijd als preses van de PKN.  

2. Dialoogwerk in Nederland, workshop van Chantal Suissa 

Chantal Suissa is adviseur, trainer en spreker op thema’s als diversiteit, inclusie, polarisatie en conflicttransformatie. Ze is onder andere portefeuillehouder interreligieuze dialoog binnen het bestuur van de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam. Tijdens haar workshop vertelt ze over haar eigen inspiratie en geleerde lessen. Vervolgens daagt ze deelnemers uit om zelf een dialoogactiviteit te ontwerpen en te bedenken wat je nodig hebt om die ook daadwerkelijk te organiseren.  

3. Zet Nes Ammim op de kaart, workshop van Marco Boers, directeur IDD (vormgeving/merkenstrategie)

‘Nes Ammim? Is dat van de rozenkassen. Joh, ik wist niet dat het nog bestaat.’ 

Hoe vaak hoort u deze opmerking? Staan we wel (goed) op de kaart, is de vraag die centraal staat in deze workshop. Nes Ammim is een vat vol verhalen, een geschiedenis van 60 jaar. IDD is een bureau gespecialiseerd in het vertellen van verhalen. IDD helpt ons al jaren bij vormgeving en daagt ons in deze workshop uit Nes Ammim op de kaart te zetten. Met een kernachtig verhaal en onderscheidende punten krijgen we vrijwilligers en donateurs in beweging. En dat hebben we hard nodig voor de komende 60 jaar, denk en doe je mee? 

4. Kansen en uitdagingen Nes Ammim, workshop door Piet van Keulen en Okke Huising 

Piet van Keulen is sinds decennia verbonden aan Nes Ammim. Hij woonde en werkte er als General Manager en terug in Nederland, bleef hij betrokken als vrijwilliger. Sinds enkele jaren in de rol van voorzitter van de Board of Directors, het internationale bestuur. In de workshop zal hij vertellen over het huidige Nes Ammim, vergezeld door Okke Huising, die in 2022 is begonnen als General Manager. Ook Okke heeft een langere geschiedenis met Nes Ammim. Hij woonde er in zijn jonge jaren en leerde zijn huidige vrouw (van origine Duits) er kennen. Okke kan goed vertellen over de huidige sfeer en situatie in het dorp en in Israël.  

Inschrijven Jubileumdag Nes Ammim 2023

Hieronder kunt u zich inschrijven. Let op: de inschrijving is pas definitief als wij de betaling hebben ontvangen. In uw email ontvangt u een QR code om de betaling te voldoen.

Workshopronde 1: 15:00 – 15:45(Vereist)
Workshopronde 2: 16:00 – 16:45 uur(Vereist)
Aanmelden voor de Nes Ammim nieuwsbrief?

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world