Omgeving

Nes Ammim is een goede uitvalsbasis om Galilea, het Noorden van Israël, te ontdekken. Galilea strekt zich uit van het midden van het land tot het noorden. Het is de tuin van Israël. Hier vind je wijngaarden, de rivier de Jordaan, bossen en zelfs de hoogste berg van Israël, de Hermon. Galilea is met name bekend om zijn culturele rijkdom. Overal in deze streek zijn culturele en historische bezienswaardigheden te vinden: forten uit de tijd van de kruisvaarders, eeuwenoude synagogen en Romeinse steden. Maar ook is Galilea de provincie met een meest gebalanceerde samenstelling van de bevolking: hier wonen evenveel Arabische als joodse inwoners van Israël.

Om te beginnen fietst je in een kwartiertje naar één van de mooie stranden. Vanaf hier loopt een mooi pad naar Rosh Hanikra, waar je de rotspartijen en oude treintunnel naar Libanon kunt bekijken.  Ook vlakbij zijn:

Naharia: kustplaats met talloze voorzieningen en een mooie strandboulevard
Akko: kustvaardersplaats met oude haven en kleurrijke Arabische markten
Haifa: grote stad aan zee, met talloze (culturele) voorzieningen
Nazareth: hier ontving Maria de aankondiging van de geboorte van Jezus. De immense basiliek herinnert hieraan.
Meer van Galilea: omgeven door groene heuvels in het hart van Galilea ligt het Meer van Galilea, ook bekend als Meer van Tiberias. Hier vindt u de plaats Tiberias met terrassen aan het water.

Iets verderop ligt het klooster en Kfar Naum in de bekende plaats Kapernaum. In Tabgha vind je de Kerk van de Broodvermenigvuldiging. Volgens de overlevering voedde Jezus hier met slechts vijf broden en twee vissen 5000 mensen. In de kerk vind je een mozaïekvloer uit de vijfde eeuw die herinnert aan deze gebeurtenis. Vlakbij is de Berg der Zaligsprekingen. Volgens de overlevering is dit de plek waar Jezus zijn beroemde bergrede uitsprak. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het Meer van Tiberias.

Het Nationaal Park Beth She’an wordt ook wel het Pompeï van Israël genoemd. In de oudheid was Beth She’an één van de belangrijkste steden in het Midden-Oosten. Het Romeins theater is zeer indrukwekkend. De stad Safed is bekend om de kunstenaars en het rijke Joodse verleden. Dankzij de aanwezigheid van de Jordaan, wordt Galilea gekenmerkt door veel groen, het hele jaar door. De regio leent zich dan ook bij uitstek voor sportieve activiteiten, zoals mountainbiking, raften, kayakken, en klimmen.

Ten noorden van Rosh Pina ligt het Hula-reservaat. Met name in het voor- en najaar houden veel vogels hier een adempauze op hun trektocht. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet.

Bij de attractie Hamat Gader vind je mineraalrijke warmwaterbronnen. En wie gewoon wil luieren, kan terecht op de oevers van het Meer van Galilea. Tiberias is de grootste stad aan het meer en telt dan ook vele hotels en restaurants.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world