Partners

Voorbeelden van partnerorganisaties

Nes Ammim huisvestte verschillende ontmoetingen van Givat Haviva’s Face to Face programma. Hierbij ontmoeten leerlingen van Joodse en Palestijnse middelbare scholen elkaar tijdens een tweedaagse workshop. Het doel is om elkaar beter te leren kennen. Ook houdt Givat Haviva dialoogseminars voor docenten in Nes Ammim.
Alternative organiseert tweetalige zomer- en voorjaarskampen voor Joodse en Arabische kinderen van 9-11. Er wordt aan sport, dans en kunst gedaan.
“Een Arabisch en een Joods kind raakten tijdens dit kamp goed bevriend met elkaar. Na het slotevenement nodigden de ouders elkaar uit voor een kopje koffie bij hen thuis. Dit lijkt misschien een kleine stap, maar het kan van een enorme betekenis zijn voor de families en het beeld dat zij van de ‘ander’ hebben”, aldus David Windholz, directeur van Alternative.
Sinds vele jaren houdt het personeel van de Galil Hand in Hand School een retraiteweekend in Nes Ammim.
Ook het jaarlijkse, driedaagse seminar van de docenten en studenten van de David Yellin College in Jeruzalem vindt in Nes Ammim plaats. Deze samenkomst maakt onderdeel uit van een programma dat bestaat uit ontmoetingen met rooms-katholieke en protestantse collega’s uit Noord-Ierland.
De Nederlandse Stichting COME, die seminars organiseert voor Palestijnen en Arabische en Joodse Israëli’s op Cyprus, houdt diverse bijeenkomsten in Nes Ammim.
De vrouwengroep van het Jerusalem Center for Jewish-Christian Relations, geleid door Zahava Neuberger-Keller, houdt jaarlijks drie workshops in Nes Ammim.
“Tijdens onze bijeenkomsten in Nes Ammim zei één van de deelnemers, een timide Arabische dame, nooit veel. Tot dat we een bezoek brachten aan een gedenkteken van een gevallen Joodse soldaat, een zeer jonge jongen. De vrouw begon te huilen en vertelde de groep dat ze ook een zoon verloren had. De andere dames konden haar troosten omdat zij allen zelf ook moeder zijn.” Zahava Neuberger, trainer JCJCR.

En er is meer …
…Het Galilee Circus, een gemengd circus bestaande uit jonge Arabische en Joodse Israëli’s en Circus Poehaa uit Arnhem uit Nederland bezoeken Nes Ammim regelmatig. Nes Ammim faciliteert de samenwerking tussen beide circuspartners. Circus Poehaa maakt bovendien onderdeel uit van het programma van het jaarlijkse tweetalige zomerkamp van Alternative.
… Wekelijks wordt er een cursus Arabisch gegeven aan Joodse en andere lokale inwoners. Om te ervaren dat het leren van de Arabische taal één van de manieren is om de Arabische buurman of -vrouw te leren kennen.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world