Overnachten in Nes Ammim

Er zijn verschillende opties als je wilt overnachten in Nes Ammim. Allemaal beschikken ze over diverse gemakken, zoals airconditioning, een zwembad en optie tot eten in het restaurant of met de leefgemeenschap (met koosjere keuken). Groepen op doorreis kunnen een rondleiding in het dorp of een lunch met een lezing bestellen. Gasten zijn tevens van harte welkom om deel te nemen aan sommige activiteiten van het Centre of Learning and Dialogue. Nes Ammim is ook een goede uitvalsbasis om te genieten van de natuur en het glooiende landschap van West Galilea. Binnen een uur kunt u wandelen aan de oevers van het meer van Galilea, bent u in Nazareth, in de kruisvaardersstad Akko of bij de kalksteengrotten van Rosh Hanikra. Hier ziet u een kleine impressie van beide vakantiewoningen, het zwembad, een hotelkamer en appartement.

Vakantiewoning
Er zijn in Nes Ammim twee grote vakantiewoningen beschikbaar. Ze zijn geschikt voor 5-6 personen. U hebt een eigen opgang en buitenruimte en krijgt de ultieme kans deel uit te maken van deze bijzondere gemeenschap. U kunt bijvoorbeeld de maaltijden meedoen en de kerkdienst bijwonen. Ook draagt u met uw reservering bij aan de ideologie van Nes Ammim. Voor 7500 sjekel (ongeveer 1700 euro per maand, prijs geldt voor 5 personen, voor meer personen geldt een toeslag) kunt u één van de vakantiehuizen huren. Er zijn ook andere accommodaties beschikbaar, in diverse prijsklassen.
Informeert u naar de mogelijkheden of reservering gelieve in het Engels naar: vs@nesammim.com

Hotel
Het hotel biedt onderdak aan zowel deelnemers van de dialoogactiviteiten als aan binnenlandse en internationale toeristen. Door in het hotel te werken, creëren de vrijwilligers een West-Europese sfeer, die zowel door Joden als Arabieren als neutraal wordt ervaren. Dit is voor deelnemers aan dialoogseminars erg belangrijk.
Meer informatie vindt u op de website van het hotel, Oppenheim, booking.com en van promised lands.

Bijzondere reis door Israël en Palestina
Nes Ammim heeft samen met het Arab Educational Institute in Bethlehem een tiendaagse reis ontwikkeld waarbij u de kans krijgt om indrukken op te doen van beide zijden.
Vraagt u zich af wat de rol van cultuur, religie en politiek is in het dagelijks leven van Israëli’s en Palestijnen? Tijdens deze tiendaagse reis krijgt u hierop antwoorden van organisaties en personen die bereid zijn over grenzen heen te kijken. Achter het nieuws en voorbij de muren.
In dit tiendaagse reisprogramma zullen de deelnemers Israël en Palestina verkennen en meer te weten komen over de recente politieke ontwikkelingen en het religieuze en sociale leven in Palestina en Israël. Er zal met name aandacht zijn voor het dagelijks leven van lokale gemeenschappen. Deelnemers zullen een beter begrip verwerven van de politieke situatie in het gebied, het religieuze landschap en de dynamiek tussen seculiere en religieus-orthodoxe levensstijlen.
We willen graag groepen uit Nederland, Vlaanderen en Duitsland rondleiden, waaronder kerkelijke groepen, studieverenigingen, studentengroepen en politieke groeperingen. De reis kan in een van de volgende maanden georganiseerd worden: januari, februari, maart, juni en november. Meer weten?
Nes Ammim: Maaike Hoffer, maaikehh@hotmail.com
Arab Educational Institute: Toine van Teeffelen, tvant@p-ol.com


Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world