Wonen, werken en leren in Nes Ammim

Na 7 oktober 2023 heeft Nes Ammim Israël alle vrijwilligers veilig naar hun home-countries laten terugkeren. Maanden verder, inmiddels is het 2024, heeft Nes Ammim besloten dat vrijwilligers weer welkom zijn om de community te helpen opbouwen. 

Het zijn uitdagende tijden in Israël. Juist nu heeft het land, de bevolking en ons dorp jou nodig om de handen uit de mouwen te steken. Zonder leefgemeenschap in het dorp is Nes Ammim zonder ziel. Bovendien is er na maanden veel werk te doen binnen en buiten Nes Ammim. Jouw bijdrage maakt het verschil. Solliciteer naar deze interessante ervaring in de woon- en werkgemeenschap van Nes Ammim. Naast werken is er tijd voor studie(trips). Neem contact op met HRM voor meer informatie via hrm@nesammim.com

NB: Nes Ammim ligt in een -door autoriteiten aangemerkt- risicogebied. Daarom hebben we aanvullende maatregelen genomen en stellen we andere eisen aan de vrijwilligers. Neem contact op met HRM voor meer informatie via hrm@nesammim.com

Vanaf augustus 2024 zal Nes Ammim ook opnieuw haar deuren openen voor jongeren (individuen of groep) die geïnteresseerd zijn om zich een jaar of langer in te zetten voor onze gemeenschap en deel te nemen aan het studieprogramma. Een geweldige kans voor een tussenjaar! Neem contact op met HRM voor meer informatie via hrm@nesammim.com.

Wonen, werken en leren in Nes Ammim

In de zestig jaar dat Nes Ammim bestaat, is er altijd een leefgemeenschap van circa 30-40 vrijwilligers. Sommigen blijven kort, enkele maanden, en anderen meer dan een jaar. De meeste vrijwilligers komen uit Nederland en Duitsland, maar ook andere nationaliteiten zijn welkom. Samen vormen de vrijwilligers een leefgemeenschap, de ‘community’. Met Engels als voertaal, overbruggen we onze verschillende achtergronden en zoeken we naar wat ons bindt. In de community worden vriendschappen voor tijdelijk of voor het leven, gevormd. Het is een heel intensieve, mooie tijd om samen door te brengen.

En er wordt ook hard gewerkt. Het hotel (of ‘guesthouse’) creëert met alle diverse gasten een enorme dynamiek in het dorp. Vrijwilligers zijn nodig om alles in goede banen te leiden, zodat onze (inter)nationale gasten een unieke Nes Ammim ervaring genieten. Daarnaast zijn er taken in het (technische) onderhoud van de gebouwen en de grote tuin. Ook heeft de community zelf aandacht nodig, de was wordt centraal georganiseerd en er zijn gemeenschappelijke maaltijden, waarin iedereen een taak vervuld. Hiernaast worden er soms staff-medewerkers gevraagd, bijvoorbeeld voor HR of financiën. Wil je weten welke vacatures wij hebben in Nes Ammim, klik dan op de Vacatures.

Het Centre of Learning and Dialogue (CLD) verzorgt een interessant studieprogramma voor de vrijwilligers. Dit studieprogramma is uniek voor Nes Ammim. Er wordt veel tijd en aandacht aan geschonken. Vrijwilligers krijgen naast hun werk, veel ruimte om mee te gaan op studietrips door het hele land en een taal (Hebreeuws en/of Arabisch) te leren. Ook worden er lezingen en rondleidingen georganiseerd voor de gasten. Sinds het najaar van 2002 vinden in Nes Ammim interreligieuze en interculturele ontmoetingen plaats die evengoed interessant kunnen zijn voor vrijwilligers.

Studieprogramma voor ‘global explorers’

Hieronder enkele voorbeelden van studytrips, daytrips, lezingen die op het zeer uitgebreide programma staan:

Lecture – What happened in 1948 / A Jewish perspective (another lecture: Arabic perspective)

Avner Shai will tell us more about the time after the foundation of the State of Israel. He will tell us what happened in the War of Independence and its significance for today’s society.

Studytrip – Jordan Springs

In the morning we will be at a viewpoint from which you can see the Hermon and the Upper Jordan Valley in its entire beauty. Then we will visit two of the Jordan springs at the root of Mount Hermon and see the former border line between Syria and Israel. First we will have a walk through the spring forest at Tel Dan and visit the ruins of the ancient city Dan, established by King Ahab, the center of the most northern Israelitic tribe “Dan”. Later we walk along the other spring river “Banjas” and visit the ruins of the ancient city Caesarea Philippi, mentioned in the New Testament.

Daytrip – Cherry Picking in The Golan Heights

We will visit Syrian Arab Druze in the Golan Heights. In the morning we help a family with picking cherries in their cherry orchard and have lunch with them in the fields. Later we will learn about the history, culture and political position of the Druze in the Golan.

Meeting – with 2nd Generation Holocaust Survivors

We will have an encounter with Shoa Survivors of the second generation who want to get to know the “new” Germans and improve their German language skills.

Three days trip – Jerusalem

Three days in Jerusalem, the Holy city to discover in historical, religious and political views the city of the three religions and two nations.

Nes Ammim is een plaats voor vrijwilligers die willen werken én leren. Past dat bij jou? Dan wordt dit de tijd van je leven.

Genieten van Israël

Nes Ammim heeft drie auto’s paraat voor vrijwilligers om te gebruiken, wanneer je erop uit wilt. Een populaire plek voor vrijwilligers is het strand in de buurt. Nes Ammim ligt op enkele kilometers van de Middellandse zee. Daarnaast zijn er in Israël vele historische en archeologische bezienswaardigheden, spannende toeristische attracties en prachtige natuur.

Een unieke ervaring opdoen? Kijk dan hier voor de vacatures en solliciteer vandaag nog!

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world