Wonen en werken in Nes Ammim: de tijd van je leven

In Nes Ammim wonen en werken circa 30-40 vrijwilligers. Sommigen blijven kort, enkele maanden, en anderen meer dan een jaar. De meeste vrijwilligers komen uit Nederland en Duitsland, maar ook andere nationaliteiten zijn welkom. Samen vormen de vrijwilligers een leefgemeenschap, de ‘community’. Met Engels als voertaal, overbruggen we onze verschillende achtergronden en zoeken we naar wat ons bindt. In de community worden vriendschappen voor tijdelijk of voor het leven, gevormd. Het is een heel intensieve, mooie tijd om samen door te brengen.

 

En er wordt ook hard gewerkt. Omdat het hotel de grootste bron van inkomsten is, werken veel vrijwilligers in het restaurant, keuken, achter de receptie of in de housekeeping. Zo maken ze het verblijf voor alle gasten zo aangenaam mogelijk. Daarnaast zijn er taken in het (technische) onderhoud van de gebouwen en de grote tuin. Ook heeft de community zelf aandacht nodig, de was wordt centraal georganiseerd en er zijn gemeenschappelijke maaltijden, waarin iedereen een taak vervuld. Hiernaast worden er soms staff-medewerkers gevraagd, bijvoorbeeld voor HR of financiën. Op deze website vindt u meest actuele vacatures.

Het Centre of Learning and Dialogue (CLD) verzorgt een interessant studieprogramma voor de vrijwilligers. Dit studieprogramma is uniek voor Nes Ammim. Er wordt veel tijd en aandacht aan geschonken. Vrijwilligers krijgen naast hun werk, veel ruimte om mee te gaan op studietrips door het hele land en een taal (Hebreeuws en/of Arabisch) te leren. Ook worden er lezingen en rondleidingen georganiseerd voor de gasten. Sinds het najaar van 2002 vinden in Nes Ammim interreligieuze en interculturele ontmoetingen plaats die evengoed interessant kunnen zijn voor vrijwilligers.

Nes Ammim is een plaats voor vrijwilligers die willen werken én leren. Klinkt dat aantrekkelijk? Dan wordt dit de tijd van uw leven!

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world